Web sitesi sahipleri için en çok araştırılan konulardan bir tanesi Google’da üst sıralara çıkmak veya ilk sıralara çıkmaktır. Peki, Google’da üst sıralara çıkmak ya da üst sıralarda olmak neden önemlidir. Çünkü Google hem dünya da hem de ülkemizde en fazla kullanılan arama motoru olduğu için.

Web sitesi sahipleri için en çok araştırılan konulardan bir tanesi Google’da üst sıralara çıkmak veya ilk sıralara çıkmaktır. Peki, Google’da üst sıralara çıkmak ya da üst sıralarda olmak neden önemlidir. Çünkü Google hem dünya da hem de ülkemizde en fazla kullanılan arama motoru olduğu için.

Bir web sitesi sahibi iseniz bu siteye tıpkı gerçek manada bir iş yeri veya bir ticari dükkan gibi müşteri çekmek zorundasınız. Bunun için de insanların sizi bulabiliyor olması gerekiyor. İnsanlar artık akla gelebilecek her şeyi Google’dan araştırıyor. Tüm bu insanlara ulaşabilmenin yolu da Google’da birinci sayfa ya da ilk sıralarda olmaktan geçiyor.

Sizin de bir Sakarya web siteniz var ve Google’da ilk sayfanın ilk sırasında çıkmak istiyorsanız, web sitenize SEO kurallarını uygulamanız gerekecektir. Sakarya Google’de ilk sırada çıkmak kolay değildir. İlk sıralara ve ilk sayfaya yükselmek için belli başlı bazı kuralların uygulanması gerekiyor. Tamda burada SEO uzmanlığı olan, Google kullanım şartlarını çok iyi bilen ve aynı zaman da web sitesi yönetimi ve kurulumu uzmanlığı olan birinden profesyonel yardım almalısınız. Bu aşamada sizi arama motorlarında üst sıralara çıkaracak, uzman SEO ekibi ve Google politikalarına hakim bir kadro arıyorsanız aşağıda vereceğimiz iletişim bilgilerinden bize ulaşabilirsiniz.

Sakarya web siteniz var ve Sakarya Google’da ilk sırada olmak mı istiyorsunuz. O halde aşağıdaki hususları sayfanızda uygulamanız gerekecek. Bu bilgiler sayfanızın ilk sıralarda olmasını sağlayacaktır.

  • Google’da başarılı bir noktaya ulaşmak için ziyaretçilerinizin arama yapabileceği anahtar kelimeleri iyi bilmelisiniz. İyi bir anahtar kelime seçimi müşteriyi size ulaştırır.
  • Hem site içerisinde hem de site dışında yoğun bir SEO çalışması yürütülmesi gerekir. SEO çalışması aşama aşama sizi üst sıralara çıkaracaktır.
  • Rekabet analizi yapmanız gerekir. Rakipleri tanır ve ona göre hareket ederseniz Google’da ilk sayfada çıkabilirsiniz.
  • Markalaşmak, bilinir olmak, tanınmak her açıdan avantaj sağlayabilir. Bilinir bir marka olmak kullanıcının sizi arama motorlarında daha fazla aramasını sağlayacaktır.
  • Bir web sitesi için SEO çalışması ne kadar önemli ise içerik oluşturmak da o kadar önemlidir. Burada dikkat edilmesi gereken yazıların bir şeye fayda sağlaması gerekir. Kaliteli, güncel ve özgün içerikler Google’da üst sıralara çıkmanızı sağlayacaktır.
  • Link konusu da önemlidir Google için. İki tür linkleme modeli vardır. Bunlardan birincisi site dışı linkleme; diğer ise site içi linkleme modelidir. Site dışı linkleme kaynak göstermek gibidir. Web siteniz içinde bulunan bir yazının başka bir web sitesindeki yazıyla ilişkili olduğunu belirtmiş olursunuz.
  • Site içi linkleme ise web siteniz içinde bulunan yazınıza yine web siteniz içinde bulunan başka bir yazınızı link vererek kullanıcıların web sitenizde daha fazla kalmasını sağlayabilirsiniz.
  • Bir web sitesinin mobil uyumlu olarak inşa edilmiş olması Google’ın gözünde pozitif bir etki yaratır ve sizi üst sıralara taşımada bir etkendir.
  • Web sitesinde görselliğe kullanıcıların çok fazla önem verdiğini bilmelisiniz. Bu nedenle web sitenizin içeriğini tasarlarken mutlaka yazı ile görseli bir arada kullanmaya özen gösteriniz.
  • Sitenin açılış hızı da oldukça önem arz eder. Hem masaüstü hem de mobil açılışı oldukça hızlı olmalı. Kullanıcılar geç açılan sayfaları erken terk etme eğiliminde oluyor.
  • Sitenizin mutlaka bir blog bölümü olmalı. Güncellik en çok blog yazıları ile sağlanabilir.
  • Sitemi Google’de üst sıralara çıkarmak istiyorum diyorsanız Adwords reklamları da kullanmak durumundasınız.

Not: Google sıralama kriterleri oldukça fazladır. Ancak üst sıralara çıkmak için bu ve buna ilave edilecek başka birkaç özellikle üst sıralarda yer alınabilir.

SONUÇ OLARAK;

Google da ilk sırada çıkmak sabır ve emek gerektiren bir iştir. Yukarıda bahsettiğimiz konulara hakim, SEO çalışmalarında uzman ve Google’ın sıralama politikalarını iyi bilen bir ekiple çalışıp Sakarya Google’da üst sırada olmak isterseniz bizimle irtibata geçiniz. Bu konularda size yardımcı olmaktan memnuniyet duyarız.

İletişim: bilgi@monosoft.com.tr  02646060981 (Telefon ile müşteri hizmetleri hafta içi 09:00 / 17:30 )
 
Adres: Tığcılar Mahallesi, İpek Sokak No:13 K:2/18 , 54100 Adapazarı/Sakarya

 


Diğer Blog Yazıları

REFERANSLAR

Size özel projeler ve yazılımlar ile çözüm ortağınız.