Teknolojinin gelişmesi ve internetin hayatımızda daha fazla popüler hale gelmesi ile birlikte işletmeler, ticari firmalar, kamu kurum ver kuruluşları ile özel kurum ve kuruluşların dijital ortama yani internet ortamına taşınması kaçınılmaz olmuştur.

Teknolojinin gelişmesi ve internetin hayatımızda daha fazla popüler hale gelmesi ile birlikte işletmeler, ticari firmalar, kamu kurum ver kuruluşları ile özel kurum ve kuruluşların dijital ortama yani internet ortamına taşınması kaçınılmaz olmuştur.

Günümüzde teknolojinin sağladığı imkanlar ile müşteriler işi ve ihtiyacı olan kurum, kuruluş ve ticari şirketleri öncelikle internet ortamında aramaktadır.

Dolayısıyla kurumsal bir kimliğin ve kurumsal web sitesinin oluşturulması da kaçınılmaz bir gerçek olarak karşımıza çıkmaktadır.

Bu anlamda Sakarya’da faaliyet gösteren kurum, kuruluş ve firmalar da Sakarya kurumsal web sitesi kurdurmak için arayış içinde olabilirler. Bu durumda olan ve kurumsal web sitesi kurdurmak isteyen herkes aşağıda vereceğimiz iletişim bilgilerinden bize ulaşabilirler.

Kurumsal kimlik, bir firmanın veya bir kuruluşun görünür olduğu tüm alanlarda karşımıza çıkar. Kurumsal kimlikleri en iyi görebileceğimiz alan da kurumsal web siteleridir. Bu kavram, bir kurumun logosundan binasına veya ofis kurulumuna kadar, akla gelebilecek pek çok görsel detayı kapsar. Ancak dijital ortamda bu konu çoğu kez logo tasarımı, özgün bir web tasarımı, karşı tarafta güvenilir bir etki bırakacak unsurlar olarak kendini gösterir.

Bir firmanın kurumsallaşmasındaki en önemli adımlardan biri kurumsal web sitesini oluşturmasıdır.

Bu konuya dair atılacak ilk adım ise firmanızın vizyonunu, misyonunu, temel değerlerini ve varoluş nedenlerini yansıtan bir logodur. Firmanızın kurumsal kimlik tasarımı içerisinde en önemli yeri tutan logonuzun; kartvizit, çalışanların imzası, antetli dosya, zarf, etiket, sunum şablonu gibi tüm dokümanlara uyarlanmasını gerekir.

Bunun yanında kurumsal web sitelerinde bulunması gereken belli başlı hususlar da vardır. kısaca bunlara değinecek olursak;

  • Kurumsal web sitesinde firmanın kurumsal kimliği sitede doğru bir şekilde yansıtılmalı ve firmanın rengi ile sitenin rengi tutarlı olmalıdır.
  • Web sitesinin alan adı şirket adıyla veya sektörüyle ilgili olmalı ve işletmeyi iyi yansıtmalıdır.
  • Şirketin logosu web sitesine uygun bir şekilde aktarılmalıdır.
  • Web sitesinin içeriği kafa karıştırıcı ve karmaşık olmamalı. Aynı zamanda Google’da üst sıralarda görünmek için özgün ve kapsamlı olmalıdır.
  • Ziyaretçilerin size ulaşabileceği iletişim bilgileri web sitesinde mutlaka yazılı olmalıdır.
  • Sitenizin kodları W3C standartlarına uygun olmalıdır. Bu özellik hem sitenin performansında hem de SEO sıralamasında büyük öneme sahiptir.
  • Siteniz arama motoru optimizasyonu (SEO) için gerekli etiketlere ve bağlantı yapısına sahip olmalıdır. Bu özellik arama motorlarında siteniz hakkında ön bilgi verir.
  • Siteniz mobil uyumlu (responsive) olmalıdır. İnsanların artık mobil üzerinden internete ulaştığını düşünürsek bu özellik de bir web sitesinde olmazsa olmaz bir özelliktir.

Tüm bunlardan bahsettikten sonra Sakarya kurumsal web sitesi nasıl kurabilirim sorusuna vereceğimiz cevap şudur.

Sakarya kurumsal web sitenizi, kurumsal kimlik çalışmalarınızı bütüncül bir yaklaşım, dijital medya alanında sahip olduğu tecrübesi, uzman grafik tasarım ekibi ile sizleri de sürece dahil ederek profesyonelce kurup teslim ediyoruz.

 


Diğer Blog Yazıları

REFERANSLAR

Size özel projeler ve yazılımlar ile çözüm ortağınız.